Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States

Prostředí bez elektrosmogu

Prostředí bez elektrosmogu

PROSTŘEDÍ BEZ ELEKTROSMOGU

Ve většině postelí s matracemi vybavenými kovovým vypružením, se všechny pružiny chovají jako malý magnet. Jejich pole se vzájemně přitahují i odpuzují a ve výsledku tak snadno vzniká vířivé magnetické pole.

Ačkoli není magnetické a elektromagnetické záření viditelné, přesto negativně ovlivňují naše vnitřní pochody. Vědci tento efekt nazývají „rušení spánku“, který může vést k potížím s krevním zásobováním, k oběhovým nebo metabolickým problémům, vysokému krevnímu tlaku nebo zvýšené excreta subsidence.

V matracích VitalWOOD® se používají dřevěné vinuté pružiny namísto kovových, aby se vytvořilo nerušené prostředí pro doopravdy klidný spánek! Dřevěné pružiny jsou vyráběny z bukového masivu, který je stlačován a formován ve speciálním procesu.

Tyto dřevěné vinuté pružiny, které jsou vyráběny celosvětově unikátním postupem, si zachovávají svůj tvar a další vlastnosti i po 120.000 stlačeních. To odpovídá 30-ti letému používání, čímž je zaručena 3x delší životnost. Ještě důležitější je však fakt, že nezachycují a nezesilují škodlivé záření z okolního prostoru.

OCHRANA PÁTEŘE SYSTÉMEM ANATOMICKY AKTIVNÍCH DŘEVĚNÝCH PRUŽIN

V noci tělo potřebuje hluboký, uvolňující spánek. Když zavřete oči, nejprve se zpomalí srdeční tep a frekvence dýchání. V této chvíli se svaly ještě udržují v napětí podobném jako při probuzení. Aby se organismus dostal do další spánkové fáze, svalové napětí se musí snížit, stejně tak svaly podpírající páteř se potřebují uvolnit.

To se však může podařit jedině tehdy, pokud funkci těchto svalů převezme povrch vaší postele. To znamená, že postel dokáže zkopírovat tvar páteře a poskytne tělu stabilní podporu v každém místě. Nejde jen o unikátnost dřevěných vinutých pružin, ale také způsob, jakým jsou integrovány do matrace, je opravdu jedinečný. Námi vyvinutý systém AWS (Anatomical Wooden Spring™) definuje umístění dřevěných pružin na základě anatomických požadavků. Dřevěné pružiny jsou do matrace zabudovány v dutinách, které umožňují jejich nezávislý pohyb. Tímto způsobem zajišťují rovnoměrnou oporu tělu a ulevují tak páteři, ploténkám a okolním svalům.

 INTELIGENTNÍ TVAROVÁNÍ PODLE TĚLA V KAŽDÉ POLOZE

Když usnete, vaše tělo zůstává bez pohybu v dlouhých časových intervalech. Ovšem uvnitř, např. v krevních a lymfatických systémech, se odehrávají důležité procesy. Podobně jako na pásovém dopravníku se cévami přenášejí potřebné i přebytečné látky v těle. Tento proces se může drasticky zpomalit nebo dokonce úplně zastavit při spánku v nevhodné posteli. Na tuto situaci tělo reaguje bezděčným obracením a změnami polohy. Pokud se to děje několikrát za noc, Vaše tělo nemá možnost odpočinku a ráno se probudíte unavení.

Podobně jako v cévách se pod povlakem matrací VitalWOOD® odehrává dvousměrný proces mezi inteligentními komfortními vrstvami. Tlak, který je vytvářen na povrch matrace, se rozptyluje komfortními vrstvami směrem k jádru matrace s dřevěnými vinutými pružinami. Ty proti tomuto tlaku reagují adekvátním stlačením. Bez ohledu, v jaké poloze se tělo nachází, matrace VitalWOOD® vždy dokonale mapuje Vaše kontury, resp. Vaši tíhu. Tím nevznikají místa otlačení, metabolismu se otevírají volné cesty a lépe jsou chráněna citlivá kloubní spojení.

 JEDINEČNÁ STRUKTURA S NEPŘETRŽITOU VENTILACÍ

Teplota těla je nejvyšší kolem deváté hodiny večer, po usnutí se postupně snižuje a ráno kolem páté hodiny se opět vrací do normálu. Důsledkem těchto změn teploty tělo v průběhu noci vyloučí mezi 600-800 ml vlhkosti. Nemůžete spát kvalitně, pokud tělo nemůže snížit svou teplotu, pokud je Vám příliš horko či zima, nebo pokud postel nedokáže odvést uvolněnou vlhkost. Díky vybraným materiálům a unikátnímu řešení struktury matrace VitalWOOD® dýchají s Vámi. Používáme pečlivě vybrané materiály, které se přizpůsobují fázím spánku a umí regulovat teplotu a vlhkost. Aby se maximalizoval užitek těchto inteligentních materiálů, byl do architektury matrací zakomponován prvek vnitřní ventilace. Matrace VitalWOOD® se nadechnou s každým pohybem – vzduch v matraci začne proudit stlačením vrstvy se zabudovanými dřevěnými pružinami. Tato neustálá ventilace je umožněna díky průduchům kolem pružin, kterými je protknuto celé těleso matrace.

Díky pečlivě vybraným materiálům a jedinečnému strukturnímu řešení matrace VitalWOOD® dýchají s Vámi.

VitalWOOD®