Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States

Showroom Skanfort: konec marného hledání vysněného nábytku

Showroom Skanfort: konec marného hledání vysněného nábytku

Mnohokrát jste slyšeli, že současná nabídka nábytku je stereotypní, že je těžké sehnat něco opravdu zajímavého a atraktivního, co nebude mít každý druhý. Nebo že povedené designové kousky jsou až příliš drahé.

My jsme na tom byli podobně - naše story začala před více než rokem. Snažili jsme se objevit skutečný nábytek, který by nebyl tuctový, vyznačoval se solidním řemeslným zpracováním a zároveň odpovídal našim představám i cenovým možnostem. A nakonec jsme ho nalezli. Bohužel nikoli v České republice, ale na veletrhu v Kolíně nad Rýnem. Šlo o nábytek, v jehož rodném listě je jako místo narození zapsána Skandinávie.

Severský design nám učaroval hned při prvním setkání. Okouzlila nás jeho strohost, která ale rozhodně nebyla na úkor pohodlnosti a elegance. Překvapila nás jeho barevnosti tvary, často s lehkou příměsí retra. Ocenili jsme, že díky těmto vlastnostem se nábytek značek Furninova, Skovby, Vitalwood či Conform skvěle vyjímá ve starších historických domech, ale přitom si skvěle rozumí i s ultramoderním městským interiérem. Nepřináší však jen pastvu pro oči, každá pohovka, stolek, křeslo či skříňka také stoprocentně plní svou funkci.

Ve znamení dlouhověkosti

Neméně důležitý je však pro nás způsob, jakým tento nábytek vzniká - především ohleduplnost a úcta jeho výrobců k přírodě, které se odrážejí ve volbě použitých materiálů. Za pozitivní považujeme vysokou materiálovou variabilitu a široký výběr, kdy si třeba v případě sedacího nábytku může zákazník zvolit nejen ze široké palety potahů, ale má na výběr třeba i tuhost sedáku. V nabídce jsou například i neuvěřitelně flexibilní jídelní stoly, které mohou hostit šest nebo dvacet osob a dá se u nich seděti stát. Oceňujeme rovněž tamní úctu k řemeslu, které se často dědí z otce na syna a vyznačuje se poctivou rukodělnou prací. O tom všem jsme se přesvědčili na vlastní oči, protože lidé, kteří tento nábytek tvoří, nás pozvali na návštěvu.

Když jsme viděli, jak jejich krásné věci vznikají, rozhodli jsme se dopřát stejnou zkušenosti dalším. Proto jsme otevřeli v Praze novou prodejnu Skanfort a shromáždili do ní výběr netradičního, někdy zcela unikátního nábytku a s ním i hodnoty, které vyznáváme. Věříme, že u nás najdete to, co už nějakou dobu marně hledáte. Že budete s námi sdílet radost z krásy a spolehlivosti. Že se tento nábytek stane součástí vašich domovů, v nichž vám bude sloužit nejen po celý váš život, ale že díky nadčasové eleganci bude věrným společníkem i pro vaše děti.

Vysoká úroveň služeb

V našem showroomu si dáváme záležet, aby se k vaší radosti z krásných kousků připojila také spokojenost s úrovní služeb - od okamžiku, kdy vkročíte do naší prodejny až po doručení a bezvadnou instalaci vybraného nábytku u vás. Pokud nevěříte, není nic snazšího než se přijít přesvědčit, že vše doposud řečené není jen „mlácení prázdné slámy“. Zkuste spolu s námi pustit do svého života nové věci, nové zkušenosti a dobré změny ve vašem životě nenechají na sebe dlouho čekat.

Interiér showroomu má - jak jinak - skandinavsky look. Prostor reaguje na nejnovější barevné a materiálové interiérové trendy, jakými je třeba použití 3D tapet s betonovým vzhledem nebo nejmodernějších ekologických nátěrových hmot. Naším záměrem bylo udělat obchod pro lidi, kteří mají rádi skandinávský styl, a chybělo jim místo, kde v Praze mohou tento nábytek koupit.

Neobvyklý je ovšem v našem případě nejen koncept, ale i umístění prodejny. Najdete nás v převážně logistickém parku Nord Park v Horních Počernicích u dálnice D1O na Liberec a Mladou Boleslav. Jsme zde jedním z několika čistě retailových nájemců – a má to pro nás i pro vás, naše zákazníky, řadu pozitiv. Poloha prodejny umožňuje bezproblémové parkování, díky nižšímu nájmu máme příznivé ceny, za které prodáváme, a navíc si můžeme dovolit opravdu velkorysou prodejní plochu, což nám umožňuje ukázat nábytek „naživo“ v mnoha variantách. Sedací soupravy můžete v klidu testovat, jak dlouho budete chtít, a nádavkem si k tomu vychutnat šálek kávy nebo někdy i skleničku sektu. Nebo se položit na v Česku unikátní postele vyrobené ze sta procent přírodních materiálů a matrace s dřevěnými pružinami pro zdravý spánek, které neobsahují ani gram nepříznivě působícího kovu.

Z reakcí našich zákazníků víme, že je náš prodejní koncept „baví“. Nás pro změnu baví a těší jejich překvapení, že na neobvyklém místě konečně objevili, co hledali, a že si mohou splnit sny o zkrášlení svých domovů. Jsme si jistí, že nikdo nemusí platit víc, než nábytek opravdu stojí.