Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States

VitalWOOD – návrat k přírodnímu způsobu spánku

VitalWOOD – návrat k přírodnímu způsobu spánku

Po 10 letech výzkumu a testování se zrodila vysoce specializovaná, patentovaná technologie výroby unikátních postelí a matrací. Přinášejí organismu zdravé prostředí pro spánek, mimořádné pohodlí díky použití výlučně přírodních materiálů.

 Konstrukce matrací se v zásadě dělí na dvě skupiny:

Pěnové matrace. Ať už jsou vyrobeny z různých typů materiálu, ať už jsou vrstvené či jinak segmentované, v dnešní podobě nabízejí dobrou ortopedickou oporu, jsou ohebné a dají se tak dobře použít na polohovacích roštech. Nevýhodou však je horší vzdušnost a struktura materiálu ze své podstaty postupně ztrácí tvarovou stálost. 

Pružinové matrace. Nevýhody pěnových matrací dobře eliminují právě pružiny, zvláště když se jedná o tzv. taštičkový systém - jednotlivé pružiny jsou samostatně obšity látkou. Další výhodou je výborná zónovatelnost, jelikož je jednoduché pro jednotlivé části matrace vybrat podle potřeby různou tuhost pružin. Přes všechny výhody se z neznámých důvodů u těchto matrací nesleduje vliv kovu, který není přirozeným materiálem, na organismus během spánku. Zvláště v moderní době, která postupně zahlcuje prostor elektromagnetickým zářením. Na základě Faradayova zákona se v pružinách indukuje elektrický proud a vytváří tak pro organismus v celém půdorysu matrace prostředí elektromagnetického smogu. Experimenty potvrdily jeho brzdný účinek na oběhový systém, čímž se také brzdí regenerační a obrodné procesy v těle v době spánku. 

Špičkové matrace VitalWOOD tento hendikep nemají, i když jsou pružinové. Pružiny jsou totiž vyrobeny z bukového dřeva a mají certifikovanou tvarovou stálost po 120.000 cyklech úplného stlačení. Matrace je tím samozřejmě elektromagneticky neutrální, díky pružinám si udržuje tvarovou stálost a snadno dýchá. Pružiny jsou vetknuty do komfortních vrstev přírodního latexu, který je odolný proti bakteriím. Pro různou tuhost matrace se používá kokosová vrstva určité tloušťky. Kombinací toho nejlepšího a omezením nedostatků z obou typů matrací vznikl celosvětově jedinečný způsob, jak dopřát organismu skvělé podmínky pro odpočinek a skutečnou regeneraci. Tento unikát vám do Čech přináší SKANFORT a postele VitalWOOD můžete na vlastní oči spatřit v naší prodejně v Horních Počernicích.