Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States

Různé typy rozložení sedacích souprav

Různé typy rozložení sedacích souprav

Mít své pohodlné místo k sezení, ale čas od času také možnost uložit hosty ke spánku, nebo si při sledování filmu natáhnout nohy a komfortně si je položit do výše sedu. Pokud má vše zvládnout jeden kus nábytku, pak je to jedině rozkládací sedací souprava. Jenže existuje více typů takových sedaček a rozkládacích mechanismů. Některé nabízejí úložný prostor, některé mají jen přímou konfiguraci a jiné rohovou, nebo i ve tvaru U. Všech možných parametrů je nakonec hodně a není snadné se v nich zorientovat, aby vybraná pohovka maximálně vyhovovala Vašim požadavkům. Pro lepší orientaci se podívejte, jaké možnosti máme u nás ve SKANFORT. Rozkládací systémy jsou trojího typu:

 1) Model Modern Sleeping je představitelem klasického „šuplíkového“ řešení. Z rámu sedačky se na kolečkách vytáhne další díl a zvednutím sedacího polštáře se tak rozšíří sedací/lehací plocha. Během okamžiku je sedačka připravená k ulehnutí, nebo vedle sedícím osobám nabízí natáhnutí nohou ve výšce sedáku. Modern Sleeping je k dispozici nejen v rovném 2-místném nebo 3-místném provedení, ale také v rohové  a U konfiguraci. Roh a U tvar nabízejí navíc úložný prostor. Po rozložení a odejmutí opěrných polštářů je šířka pro spaní cca 140cm a délka kolem 2m.

New MS

 2) Pokud potřebujete rozklad pro každodenní a pohodlné spaní, které neruší hranice mezi jednotlivými segmenty sedačky, skvělou volbou jsou modely Elbeko nebo Sonia (příp. její subtilnější „příbuzný“ Carlson). Pro spaní nabízejí samostatný rozkládací kovový rám s lamelami, na kterém je umístěna přes 10cm vysoká, 140cm široká a 2m dlouhá pružinová matrace. Celý mechanismus je uložen uvnitř rámu sedačky a do spací polohy se rozbalí tak, že se vůbec neposunuje po podlaze. U modelu Sonia je třeba nejprve odložit sedací a opěrné polštáře, zatímco Elbeko je s lůžkovou konstrukcí spojeno do jednoho celku a rozkládá se během několika vteřin. Úložný prostor poskytuje model Sonia (nebo Carlson) v rohové konfiguraci a pro zajímavost má také 1 sedákové provedení.

 

3) Další typ rozkladu nabízí ucelená řada modelů v lůžkové verzi: Copenhagen, Eden, PortoMerlin nebo Mario. U nich se vysune vpřed sedákový díl a do vytvořeného prostoru se sklopí zadní opěrná část rámu. Všechny modely mohou být v uspořádání rohovém nebo ve tvaru U, ve všech variantách je k dispozici úložný prostor. Tyto sedačky mají jednu designovou zajímavost, která se u rozkladů často nenabízí. Jsou postaveny na nožkách vysokých 10cm, což umožňuje lepší přístup při úklidu a nebrání průjezdu mnohých robotických vysavačů.

  

Možností je přehršel, ale nejlepší je si vše prohlédnout na vlastní oči a vyzkoušet. Jste k nám zvaní v pracovní dny i o víkendu. Prodejna SKANFORT