Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States

Židle do jídelny – na chvilku o něčem důležitém

Židle do jídelny – na chvilku o něčem důležitém

Jídelna je část našich domovů, která vládne osobitou atmosférou a tu tvoří svým dílem každý přítomný element. Určitě se shodneme, že centrální součástí kuchyně či jídelny je jídelní stůl a židle kolem něj. Takových židlí můžete na dnešním trhu najít bezpočet a vybrat si tu správnou může být celkem těžký úkol. Jak se tedy v tomto množství zorientovat, dobře vybrat a neudělat chybu? Upravit si svůj domov k obrazu svému můžete díky svému vkusu a fantazii a díky naší prodejně Skanfort.

Při výběru židlí se určitě zaměříte na rozměry. Je nezbytné, aby byla správně určena šířka i délka, ale také výška. Výška rozhoduje o tom, jak snadno se dokážete zasunout pod stůl a jak se vám bude pohodlně u něj sedět. O pohodlí samozřejmě také rozhodují opěradla. Čím jsou vyšší, tím příjemnější je posezení. Ovšem nezapomeňte, že příliš rozměrné židle opticky zmenší Vaši jídelnu. Židle mají harmonicky doplňovat stůl a tvořit s ním jeden celek. K tomu je potřeba najít společný element, který právě stůl se židlemi propojí. To může být barva, styl designu, materiál a mnohé další.

Možnosti výběru materiálu jsou dnes téměř neomezené. Židle jsou vyráběny ze dřeva, plastu, kovu, jsou potahovány kůží nebo látkou. O tom, jaký materiál židlí se hodí do vašeho interiéru a jak by měly být čalouněny či potaženy, se můžete rozhodnout sami, nebo se zeptejte našich specialistů.

Při výběru židlí věnujte také pozornost jejich hmotnosti. Možná budete potřebovat další místa k sezení ve vedlejší místnosti, nebo se budete chtít posadit na balkoně. Výborně se mohou k tomu hodit židle z jídelny, ale pokud jsou příliš těžké, jejich přesuny začnou být nepohodlné. Bez ohledu na materiál, ze kterého jsou židle vyrobeny, ujistěte se o jejich pevnosti. Nesmějí se prohýbat, pohupovat nebo vrzat. Zvláště si tuto věc pohlídejte při pořizování antikvariátního nábytku.

Židle do kuchyně či jídelny se v současnosti vyrábějí s ohledem na to, že člověk stráví u stolu nejen jednu ale i více hodin. Z tohoto důvodu mohou být součástí dnešních židlí různé mechanismy. Například to je naklápěcí opěradlo, které si můžete naklonit dozadu a uvolnit se při únavě zad. Nebo to mohou být houpací židle. Ty budou určitě příjemné u stolování s přáteli. Nebo si po rodinném obědě užít pohupování s pohárem vína v ruce. A velmi praktický může být také otočný systém židle, který Vám umožní pohodlně vstanout od stolu a židle se pak vrátí do původní polohy, aniž byste museli židli posunout tam a zpět.

Pusťte se do experimentování, které Vám změní domov k lepšímu. Vyzkoušejte bez obav nové nápady a módní trendy. Vaše fantazie a rozmanité modely nábytku v naší prodejně Skanfort – to je skvělá kombinace pro vytvoření neopakovatelného interiéru u Vás doma.